Ο Μάντης-Αγγελική Κονταξοπούλου

Ένα εξαιρετικό βιβλίο φαντασίας γραμμένο από Ελληνίδα συγγραφέα που το συνιστώ ανεπιφύλακτα. 

Το βιβλίο αναφέρεται στο μαντείο του Τροφωνίου στη Λειβαδιά (ψάχνοντας στο διαδίκτυο όντως έχουν γίνει ανασκαφές στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο) και στο πρώτο μέρος του σε μεταφέρει στο 400 π.Χ. και στο πως λειτουργούσε το Μαντείο. Ιδιαίτερη η γραφή της Κονταξοπούλου και γνώστης της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας περνάει τον αναγνώστη από το παρόν στο παρελθόν με καταπληκτική ευκολία.

Η περιγραφή στο οπισθόφυλλο του βιβλίου δεν αποκαλύπτει καθόλου στον αναγνώστη τι ακριβώς πρόκειται να εξελιχθεί στις σελίδες του. Μόνο όποιος το διαβάσει θα χαθεί στην πλοκή της ιστορίας που έχει πλέξει άψογα η Αγγελική Κονταξοπούλου. Αλήθεια σας λέω…. Άλλο περίμενα να διαβάσω κι άλλο διάβασα!

«Κι αν μπορούσες να γυρίσεις πίσω και να διορθώσεις τα λάθη του παρελθόντος; Αν προέβλεπες το μέλλον για να τα είχες αποφύγει; Ποιος τελικά δε ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία να επανορθώσει; Και πόσοι πραγματικά την έχουν στη ζωή τους; Ο Εύδιος την έχει! Αρχιερέας στο Μαντείο του Τροφωνίου αναζητά το μυστικό της αιωνιότητας.

Τίποτα δε θα σταθεί εμπόδιο στην εκπλήρωση του στόχου του. Ούτε ο έρωτας, ούτε ο ίδιος ο θάνατος! Δε θα αργήσει να καταλάβει ότι το αντίτιμο που καλείται να πληρώσει είναι να πορευτεί μόνος με το μυστικό του. Σήμερα που η Δέσποινα βρίσκεται μια ανάσα από την αποκάλυψή του, ο Μάντης αποφασίζει να δράσει!


Η Αγγελική Κονταξοπούλου στο δεύτερο βιβλίο της παντρεύει άψογα τον μύθο με την πραγματικότητα το παρελθόν με το παρόν, ήρωες φανταστικούς και σύγχρονους με ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα. Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, τη μαγεία, την αθανασία της ζωής και το πραγματικό νόημα της διαιώνησής της. Τη θεία βούληση και τις ανθρώπινες επιλογές…»

konta3opoulou3_1

Η Αγγελική Μ. Κονταξοπούλου γεννήθηκε στο Μαλάουι της Αφρικής. Επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία 6 χρονών. Σπούδασε Φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Ικαρίας.

Άλλα έργα της: Αρσενικά και Άλλα ΔιηγήματαΟ Μάντης, ενώ από τις εκδόσεις μας κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της Φίλα με Όπως μου Αρέσει και Αν Μπορούσα θα τ’ Άλλαζα Όλα..

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης κάποια από τα παραπάνω αναφερόμενα βιβλία.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s